Explory Science Fair

2014. március 27-e és 30-a között Mérő Bálint és Gyurcsik Péter, iskolánk diákja és tanára az "Explory Science Fair" elnevezésű fesztivál-kiállításon vett részt Gdynia-ban, Lengyelországban.

 

Az eseményt évről évre a V4 országok szervezetei - a lengyelországi High Tech Alapítvány, a szlovákiai Tudományos és Technológiai Ifjúsági Szövetség, a Cseh Oktatási Minisztérium és a Magyar Innovációs Szövetség - közösen rendezik meg.

Az "Explory Science Fair" egy nemzetközi, fiatal tudósoknak szóló fesztivál-kiállítás, amelynek célja, hogy elősegítse a STEM oktatást a fiatalok körében, és támogassa a fiatal tudósokat a V4 országokban. Ugyanilyen fontos cél az, hogy támogassák a STEM új modelljeit az oktatásban, és hogy a V4 országok a nemzetközi szakértői, oktatási, kutatási és üzleti szervezetei között párbeszéd alakulhasson ki.

A Magyar Innovációs Szövetség Mérő Bálintot (Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola, Budapest) és Bordás Ádámot (Madách Imre Gimnázium, Salgótarján), a 22. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottjait delegálta az Explory Science Fair-re, valamint felkészítő tanárukat, Gyurcsik Pétert, a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola tanárát. A delegáció további tagjai voltak a MISZ képviseletében Ivánka Gábor és az EMMI képviseletében Varga Attila, Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet tudományos munkatársa.

Bálint és Ádám a „Lineamenta” szoftverrel érkeztek a kiállításra. A „Lineamenta” egy új iskolai keretrendszer, mely több kisebb, egymással összefüggő, tanulást és tanítást segítő szoftver összessége. Kihasználja a modern technika nyújtotta lehetőségeket, és innovatívan támogatja a tanulást (tancsoport / házi feladat kezelése, Gamification).

A fejlesztés egy nemzetközi tagokból álló zsűri tetszését is elnyerte, így Bálint és Ádám bemutathatták a projektjüket a záró gálán. A gála előtt a döntőbe jutott diákok tréningeken vehettek részt az "Intel Technology” gdanski központjában, amelynek során konzultálhattak a projektjükről az adott terület szakembereivel (mérnökök, HR szakemberek, fejlesztők). Eközben az oktatási szakértők és a tanárok egy vitafórumon vettek részt, melynek központi témája volt: hogyan kell felfedezni és kibontakoztatni az ifjú tehetségeket, illetve hogyan lehetne fejleszteni a STEM oktatást.

Az "Explory Science Fair" kiállítás sokszínű szakmai, üzleti, valamint kulturális kapcsolatokat segített elő ebben a pár napban, amely remélhetőleg mind a diákok és tanárok számára egyaránt hasznos volt.

 

* * * * * * * * * * * * * *

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Április 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Dokumentumok

Galéria

Képek